En nog twee diploma’s!

Het houdt maar niet op met de diploma’s … Onze leden Boran Claassen en Joep de Groot (beiden uit Woerden) hebben beiden op het afgelopen JPT in Lent weer een nieuw diploma gekregen. Boran kreeg een diploma voor 500 punten op degen. Dat is heel knap, want Boran doet dit jaar pas voor het eerst mee. Joep doet al wat langer mee en kreeg een diploma voor maar liefst 2500 (!) punten. Gefeliciteerd jongens! Hartstikke goed gedaan!

20150621_13102420150621_131032

Geslaagd!

Onze vereniging heeft er een nieuwe scheidrechter bij. Op zaterdag 20 juni – tijdens het NJK in Lent – heeft Jeroen Hustinx examen gedaan voor het niveau verenigings scheidrechter. En hij is met vlag en wimpel geslaagd. Van harte gefeliciteerd Jeroen!

AAEAAQAAAAAAAALkAAAAJGNiYjE0MTM0LWYzOTItNDNmZi04NjEwLWM5Njg3NWNjMWNlNw

Team Vrijbuiters naar NJK!

De Vrijbuiters gaat dit jaar met een team van vier schermers naar de NJK (Nederlandse Jeugd Kampioenschappen) in Duiven. Op degen doen Tristan Drenth, Ab Vondeling en Joep de Groot mee. Op sabel verdedigt Willem Lambooij onze clubkleuren. Ze schermen alledrie in de categorie cadetten en dat betekent dat ze flink aan de bak moeten, omdat in die categorie veel goede schermers actief zijn. Zij worden begeleid door onze trainer uit Woerden, Bert de Groot. Succes jongens!!!

‘Nieuwe’ voorzitter!

Wij hebben een nieuwe voorzitter! Eentje waar wij als vereniging heel blij mee zijn! Op de ALV die op dinsdag 9 juni in Gouda plaatsvond is namelijk onze huidige voorzitter, Jelle Klein, met overgrote meerderheid van stemmen herkozen als voorzitter. En daar zijn wij allemaal heel blij mee, omdat wij ons geen betere voorzitter kunnen wensen!

FB_IMG_1434201386256

SUPER-uitje!!!

Op zaterdag 6 juni vond ons jaarlijkse verenigingsuitje plaats. Ook dit jaar waren er weer veel deelnemers. Maar liefst 35 leden, familieleden, vrienden en andere aanhang meldden zich ’s ochtends bij Ockenburg in Den Haag. Een flinke GPS-tocht (wat niet voor iedereen even gemakkelijk was) eindigde op het strand in een gezellige strandtent. Daar werden de GPS-avonturen onder het genot van een drankje bij een heerlijke BBQ besproken. Ook de weergoden waren ons zeer gunstig gezind. Al met al was het weer een zeeeeeer geslaagde verenigingsactiviteit! Hieronder een impressie van de dag.

IMG-20150607-WA0013 IMG-20150607-WA0000 IMG-20150607-WA0003

Bert wint in Duisburg

Op zaterdag 23 mei deed Bert de Groot mee aan het Montan-turnier in Düsseldorf. Hij deed mee op twee wapens: floret- en degen-veteranen. Na een lange dag schermen (tegen veel Duitsers en een enkele Belg) mocht Bert twee medailles meenemen naar Nederland: een bronzen voor floret en een gouden voor degen. Wederom een mooi resultaat!

FB_IMG_143351492165720150524_095001

Tweede èn eerste …

Op 10 mei deed Bert de Groot (onze leraar uit Woerden) mee aan het Vlaaientoernooi in Venlo. Bij de veteranen wel te verstaan, op het wapen degen. En niet zonder succes: hij verloor helaas de finale en eindigde dus als tweede. In zijn eigen leeftijdscategorie (50+) werd Bert echter eerste. Een mooi succes!

FB_IMG_143386346444620150510_195930